Soundtouch

Här kommer första tipset på en bra appför de mindre barnen. Den heter soundtoch och det är massa bilder på olika kategorier som svenska djur, exotiska djur, elektronniksaker m.m. Trycker man hunden. Så kommer det upp en bild på en hund och låter som en hund. Appen kan användas i samling där man som pedagog trycker på en sak så att det låter och sen låter man barnen gissa vad det är som låter, mycket uppskattat bland de mindre barnen.
 
 

iPad

Många förskolor idag använder sig av lärplattor, ipad. Därför tycker jag det kanske vore på sin plats att lägga till en ny kategori på min blogg som heter appar. Där kommer jag tipsa om bra och pedagogiska appar som man kan använda sig av i förskolan. Har ni några bra appar som ni använder er av så hör av er till mig så jag kan spridda vidare det.
 
En sida som är bra om man vill ha lite utopis på olika appar är pappasappar.se. Det finns även på facebook och heger app-fredag där de tipsar om appar som är gratis för tillfället.

Bilbana

Varför ska man köpa en färdig bilväg eller varför ska man bara få köra bilarna på golvet? Jag tror det är viktigt att man tänker utanför ramarna ibland. jag har gjort en enkel bilbana av svart och vit papper Som jag sedan laminerat och fäst med golv och väggar med självhäftande plast. Barn tycker det är roligt att man faktiskt får köra med bilar på väggarna. 
 

Buss på väggen

Har ni en stor vägg som ni inte vet vad ni ska göra med eller får ni kanske inte måla på väggen. Då har jag ett bra tips till er. Ska er en stor gräsliga t.ex. I plywood, masonit eller något annat. Leta upp en bild på något ni vill måla. Rita av bilden på ett overheadpapper och använd dig sedan av en overheadapparat för att få bilden stor.
själv har jag valt att måla en buss som vi sen satt stolar framför där barnen kan sitta och åka. Tanken är att det även ska komma upp en ratt.
 
 
 

Mail

Vill ni nå mig, men inte lämna en kommentar som alla kan se så når ni mig på forskoletipset@hotmail.com
 
jag vill veta vad ni är intresserade av att läsa om här.

Länge sedan

Nu är det väldigt länge sedan jag skrev någonting här inne, men varken tiden eller energin har funnits. mycket på jobbet samtidigt som jag har två barn hemma att ta hand. Nu tänkte jag däremot börja tipsa lite igen. Kommer däremot inte bli lika täta inlägg som för. Så håll utkik. Lämna gärna en kommentar så jag vet vilka ni är som är här inne och smyger.

RSS 2.0