Adventsljusstake

nu börjar det närma sig advent och många vill tända ljus. På förskolor kan det vara farligt med tända ljus så varför inte göra en egen barnvänlig ljusstake istället?
 
Du behöver:
Toarullar
Färg
Snöre
Penna 
Silkespapper
 
 
Börja med att klippa till toarullarna i lagom storlek. Måla dem sen i önskad färg. När färgen har torkat kan man limma ihop toarullarna lite grann för att det blir lättare när man sedan sätter dit snöret. När du satt dit snöret på önskad plats så tar du pennan och skriver dit siffrorna 1-4. Avsluta med att sätta gult silkespapper i varje toarulle.
 
 

Julgran

Här kommer årets första julpysseltips. En julgran gjord av glasspinnar. 
 
Du behöver:
tre glasspinnar
brunt papper
grön färg
stjärnor och paljetter
 
Börja med att måla glasspinnarna gröna. När de har torkat så limma ihop dem som en triangel. Jag har använt limpistolen. Klipp ut en brun pappersbit och limma dit den längst ner på granen så att det ser ut som en stam. Sen är det bara att dekorera med stjärnor och paljetter.
 
 
 

Babblarna

arbetar ni också med babblarna på er förskola? Har ni fått idétorka eller har något bra som ni vill dela med er av? På Facebook finns det en grupp som heter tips och ideer med Babblarna där förskolepersonal från hela Sverige delar med sig av sina arbete
 
 

Näckroslykta

Så här i höstmörkret tänder jag mycket ljus och det blir många aluminiumformar från värmeljus som jag bara slänger. Varför inte göra något fint av dem istället?
 
Börja med att rensa aluminiumformarna från ljudrester. Vik dem sedan på mitten och platta till dem,
 
 
Klipp ut en cirkel av hårt papper eller kartong. Ju större cirkel du gör desto större blir ljuslyktan. Ta en limpisto. Och limma i änden på den tillplattade formen. Fast dem som på bilden nedan. Börja med ett lager.
 
 
Fortsätt med nästa lager. Se till att lägga nästa lager omlott så de täcker kartongen.
 
 
Fortsätt så tills det inte syns något av kartongen. När limmet har torkat så sätt ett värmeljus i mitten och njut av det mysiga skenet.
 
 

RSS 2.0