Ballongdjur

Nu äntligen är det dags för ett litet tips igen. Denna gång är detta ett enkelt tips som man gör av en toarulle, färg, lim och en ballong. Börja med att måla toarullen i den färg som du vill ha och låt den sedan torka. Under tiden kan du ta en annan toarulle som du sedan klipper några smala remsor av och delar på mitten. Måla dessa remsor också, dessa kommer nämligen fungera som ben sedan. När allt har torkat limmar du dit benen och ögon som du antingen köper färdiga eller gör själv. Ta sedan en ballong som du klipper av toppen på. Trä sedan ballongen över toarullens hål. Om man vill kan man ta små flörtkulor som man lägger i ballongen och sen skjuter iväg. På så sätt har du gjort en slags slangbella.
 

Mycket nu

Just nu är det väldigt mycket i mitt liv, men jag ska försöka hinna med ett blogginlägg i närmaste dagarna. Har sagt det innan och säger det igen. Det vore trevligt att få veta vilka som är här inne och läser då jag faktiskt har en hel del läsare, men det är knappt aldrig någon som hör av er.

Vikteckningar

Enkla saker som man gör kan  vara så fina. Den här aktiviteten är en sådan. Allt du behöver är papper och flaskfärg. Börja med att vika ett papper på mitten. Häll sedan färg på ena halvan av pappret. Stäng pappret och tryck ut färgen genom att trycka på pappret. När du känner dig nöjd så öppna pappret igen och titta på ditt konstverk.
 
 
 
 

Siffror

Har ni funderat på hur ni ska kunna synligare siffror på ett bra sätt? Gör som jag, enkelt och lättförståeligt. 
Jag började med att välja hur många siffror jag ville ha med och i mitt fall blev det siffrorna 0-10. Jag tog toarullar och målade demi regnbågens färger, men man kan självklart välja själv vilka färger man vill ha. När ni har målat toarullarna så ta fram rätt antal flörtkulor och måla dem också. Låt allt torka. Under tiden det torka kan ni göra siffror i färgat papper osminkades kan laminera för att det ska hålla bättre. När färgen har torkat så är det dags att trä flörtkulorna på snören. När ni har trätt på rätt antal kulor på snöret knyter ni fast snöret i toarullen och fäster siffran. När alla siffror är färdiga är det bara att sätta upp dem på en lämplig plats på er förskola.
 
 

Apptips: Babblarna

Det finns många förskolor runt om i vårt avlånga namn som har börjar arbeta med Babblarna. babblarna är Ester figurer som stimulerar barns tidiga språkutveckling. Det finns även en app med Babblarna. Aspen är väldigt enkel, men uppskattas av de små. Det är sex olika bilder som man kan bläddra mellan som visar de olika figurerna, de säger sitt namn om man rör vid deras munnar och de går eller springer om man rör vid deras fötter. Vrider man  ipaden så kan man välja att titta på Babblarnas två musikvideo som finns.
 
 
 
 
 
 
 

Myshörna

Många av oss har väl ett ställe på förskolan där vi sitter och läser böcker tillsammans med barnen eller så har man kanske en lugn vrå där barnen kan gå till när de behöver ta det lite lugnt och vill varva ner lite. På min förskola har vi valt att göra det ytterligare lite mysigt i vår läshörna genom att sätta en ljusslinga i taket och sen har vi satt ett runt tyg över. Barnen tycker om sin lilla myshörna.
 
 

Smälta pärlor

Att använda nabbipärlor till att göra en pärlplatta eller halsband kan vara roligt för barnen, men varför inte ta det ett steg längre och faktiskt använda pärlorna till något nytt och spännande.
 
Börja med att sätta ugnen på 200-250 grader. Ta en plåt och lägg bakåtspapper på. Ta fram nabbipärlor, indianpärlor eller vad det kan tänkas heta på just er arbets plats. Pärlorna ställer ni på högkant på bakplåtspappret.
 
När du känner dig nöjd så sätt in plåten i ugnen i ett par minuter tills de smält. Detta steg brukar barnen tycka är det mest spännande, att få se pärlorna smälta.
 
 
Ta sedan ut plåten och låt pärlorna svalna innan du tar bort dem från plåten.
 
 
När pärlorna är det bara att börja pärla, gör ett fint halsband eller armband. Låt barnen sortera pärlorna efter färg och lägg dem i olika burkar, eller låt dem pärla i ett speciellt mönster.
 
 
 
I denna aktivitet får man in en massa olika moment som t.ex. Träning av finmotorik, teknik, sortering m.m.
Denna aktivitetmpassar från de riktigt små barnen på förskolan till de större barnen i skolan.

RSS 2.0